Home

Σχολεία
που παρακολούθησαν, σχολιάζουν

 


    «Πρωτόγνωρο θέαμα, απολαυστικό στις αισθήσεις, πολύ καλή δουλειά που δείχνει ευαισθησία και μεράκι. Πρόκληση για τους ιθύνοντες, στην ένταξη περισσότερων ωρών Μουσικής στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα. Υπενθύμιση της καταγωγής μας και της συνέχειας στο σήμερα. Εύχομαι η προσπάθειά σας να συνεχιστεί και να αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους ανθρώπους.»

«Η έμπνευση και το ταξίδι ψυχής που μας προσφέρατε, ανεκτίμητα. Σας ευχαριστούμε γιατί στιγμές σαν και αυτές που μοιραστήκαμε μαζί σας δίνουν το χρώμα και μεταδίδουν τη μαγεία που είναι οδηγοί για τη ζωή. Ευχαριστούμε!»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

«Και ξαφνικά όλα αυτά τα αρχαία όργανα που τα βλέπουμε μόνο στα βιβλία, παίρνουν σάρκα και οστά…Όχι μόνον τα βλέπουμε. Τα ακούμε κιόλας. Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι!»

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Πρωτότυπη, πολύ ενδιαφέρουσα και εξόχως παιδευτική παρουσίαση που αξίζει να παρακολουθήσουν όχι μόνον μαθητές αλλά και κάθε Έλληνας, και όχι μόνον! Συγχαρητήρια».

«Μακάρι όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα να ήταν του επιπέδου του «Λύραυλου». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ένιωσαν αληθινή συγκίνηση. Ευχαριστούμε πολύ.

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

«Η μουσική σας μας ξαναφέρνει στις αρχέγονες, προαιώνιες ρίζες μας, τονώνει την ελληνικότητα μας, μας μαγεύει και μας υπενθυμίζει την μοναδικότητα αυτού του Έθνους, αυτής της φυλής».

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

«Εντελώς πρωτότυπη και ξεχωριστή, απόλυτα ενδιαφέρουσα, άψογα οργανωμένη και δοσμένη με επαγγελματισμό και αγάπη, η παρουσίαση των οργάνων της Αρχαιότητας «ένωσε» την αρχαία μας μουσική με την δημοτική και την σύγχρονη με μεγάλη επιτυχία. Σας ευχαριστούμε και να ξαναέρθετε στην πόλη μας».

30o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Ειλικρινά σας ευχαριστούμε γιαυτό που μας προσφέρατε. Είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας να συναντούμε ανθρώπους που μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από αυτή τη δημιουργία. Δώστε αυτό το μήνυμα στους μαθητές μας που δυστυχώς ζουν στην εποχή της παθητικής ακρόασης που διαφέρει τόσο πολύ από αυτή των αρχαίων Ελλήνων!»

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

« Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια παρουσίασης της αρχαιοελληνικής και της παραδοσιακής μας Μουσικής. Χιούμορ, ταλέντο, μόχθος, προσφορά ίσον «Λύραυλος». Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει γνωστό το έργο σας».

ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΛΙΟΥ

«Σας ευχαριστούμε για την τόσο ζωντανή και θελκτική παρουσίαση του προγράμματος σας. Το ταξίδι ήταν μαγικό! Είδαμε να συνδέεται η Αρχαία Ελλάδα με την Παράδοσή μας. Καλή συνέχεια!»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

«Η παρουσία του Λύραυλου είναι μοναδική και πολύτιμη εμπειρία. Αξίζει κάθε επαίνου και προβολής σε όλα τα Σχολεία και άλλους χώρους. Θερμά συγχαρητήρια.» «Το πρόγραμμά σας ήταν εντυπωσιακό όσο και αναγκαίο!»

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα από αγγειογραφικές κυρίως παραστάσεις. Σήμερα τα είδαμε, τα αγγίξαμε, τα ακούσαμε…τα απολαύσαμε! Σας ευχαριστούμε για την ποιότητα της δουλειάς σας και τον παιδαγωγικό τρόπο παρουσίασης των αρχαίων μουσικών οργάνων. Σας νιώσαμε φίλους και αρωγούς στο έργο του σχολείου. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε θερμά!»

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

« Σε ανθρώπους σαν και εσάς και στις προσπάθειές σας στηρίζεται η βιωματική γνώση της Ιστορίας μας στις νεότερες γενιές. Άριστη παιδαγωγική προσέγγιση με ουσιαστική πληροφόρηση. Εμπειρία μοναδική για τους αμύητους, εντυπωσιασμός για τους μυημένους. Συνεχίστε…»

ΣΧΟΛΗ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Πετύχατε κάτι πραγματικά δύσκολο! Εντυπωσιάσατε τους μαθητές! Τους φέρατε σε επαφή με τις ρίζες μας, πράγμα αναγκαίο για όλους μας τις μέρες που ζούμε!»

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Μαγική στιγμή…..Ταξιδέψαμε στον κόσμο της Αρχαιοελληνικής Μουσικής που για τους περισσότερους από εμάς είναι άγνωστη η διαδρομή της και τα μονοπάτια της….Εξαιρετική παρουσίαση, παραστατική, συνδυασμένη με γνώσεις ιστορικές και μυθολογικές προσαρμοσμένες στο πνευματικό επίπεδο των παιδιών. Τα παιδιά είδαν, άκουσαν και βίωσαν τους ήχους από τα αρχαιοελληνικά όργανα, τραγούδησαν, ευχαριστήθηκαν. Σας ευχαριστούμε πολύ. Να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.»

100ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Εκπληκτική, γοητευτική παρουσίαση των αρχαιοελληνικών οργάνων. Η σύνδεσή τους και με την σημερινή μουσική πραγματικότητα, μοναδική. Είμαι σίγουρος πώς θα είναι από τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις των μαθητών μας. Σας ευχαριστούμε.»

82ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Ήταν μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία! Θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά αλλά και σε μας τους μεγάλους! Σας ευχαριστούμε πολύ για τις στιγμές που μας χαρίσατε!»

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

«Η προσπάθειά σας είναι ιδιαιτέρως πρωτότυπη, αξιόλογη και ενδιαφέρουσα. Η παρουσίαση του προγράμματος ήταν άμεση και απέπνεε αγάπη, ευαισθησία για την Μουσική αλλά και για τα παιδιά.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«Πολύ εντυπωσιακή η παρουσίαση, πρωτόγνωροι οι ήχοι. Άμεση η παρουσίαση.

46ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Θερμά συγχαρητήρια!!! Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό! Συγκλονίσατε τους πάντες. Μαθητές και καθηγητές. Εύγε και πάλι!»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

«Ευχαριστούμε για το μουσικό ταξίδι που μας προσφέρατε. Η σημερινή εμπειρία για κάποιους από εμάς εκτός από ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο χρόνο, θα σταθεί αφορμή για να προσεγγίσουμε και να μυηθούμε στον γοητευτικό κόσμο της Μουσικής…Συγχαρητήρια!»

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ & ΚΟΡΩΝΗΣ

«Σας ευχαριστούμε γιατί κάνατε την γνωριμία μας με την Αρχαία Ελληνική Μουσική προσιτή και «εύπεπτη»»

156ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Προσωπικά, αν και δασκάλα, πίστευα ότι η Αρχαία Ελληνική Μουσική δεν είχε σχέση με την Παραδοσιακή Μουσική. Σε αυτήν την παράσταση χαίρομαι που βγήκα από την πλάνη μου!

106ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

«Καταπληκτική η εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές. Θεωρώ ότι ο καθένας κάνει με αυτόν τον τρόπο μια καινούργια αρχή στην σχέση του με την Μουσική. Σας ευχαριστώ πολύ για την συμβολή σας στην Μουσική μας Παιδεία»

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Η έμπνευση και το ταξίδι ψυχής που μας προσφέρατε, ανεκτίμητα. Σας ευχαριστούμε γιατί στιγμές σαν και αυτές που μοιραστήκαμε μαζί σας δίνουν το χρώμα και μεταδίδουν τη μαγεία που είναι οδηγοί για τη ζωή. Ευχαριστούμε! Σας συγχαίρω για την τόσο αξιόλογη παρουσίαση στοιχείων της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Συνεχίστε το έργο σας. Αξίζει τον κόπο.»

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ

«Γοητευμένη απ’ την εκπληκτική δουλειά και την άψογη παρουσίαση. Έμεινα ευχαριστημένη απ’ τον ενθουσιασμό των παιδιών. Μακάρι να γνώριζαν όλα τα Ελληνόπουλα μ’ αυτό τον τρόπο την ποικιλία στην παραδοσιακή μας μουσική…Σας ευχαριστούμε

82ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με γνώση, αγάπη και αφοσίωση για την Μουσική μας Παράδοση και που μπορούν με τρόπο πρωτότυπο και μοναδικό να μας παρουσιάζουν το μαγευτικό παρελθόν της μουσικής μας παράδοσης. Είστε πραγματικά οι " Ακρίτες " αυτής κι εμείς πολύ υπερήφανοι που σας παρακολουθήσαμε ! Σας ευχαριστούμε πολύ !»

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

«Η προσπάθειά σας είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Η εμπειρία για μας τους καθηγητές του 9ου Γ/σίου Καλλιθέας και τους μαθητές μας ήταν συναρπαστική. Όλοι γνωρίζουμε ότι η τέχνη και ιδιαίτερα η μουσική προάγει τον άνθρωπο γι’ αυτό σας ευχόμαστε να είστε καλά και να συνεχίσετε την αξιόλογη προσπάθεια.»

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Φύση – Μουσική Έντεχνη έκφραση, τρόπος ζωής για τον Άνθρωπο. Ευχαριστούμε που μας θυμίσατε την υπόστασή μας.»

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«Μια Μοναδική, Πρωτόγνωρη εμπειρία της Παραδοσιακής, φυσικής και βουκολικής έκφρασης με τον πιο Παραστατικό, πηγαίο, ευρηματικό, αληθινό, γνήσιο, μουσικό, Απολλώνιο και Διονυσιακό τρόπο !!! Ευχαριστούμε πολύ…»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά που μας δημιουργήσατε με την δουλειά σας !!! Πως είναι δυνατόν άνθρωπος να σκέφτηκε να εμβαθύνει τόσο πολύ στη λέξη μας " μουσική "…. Να δώσει σ’ αυτή την πραγματική της διάσταση !!!!! Συγχαρητήρια»

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

«Είναι εμπειρία μοναδική για μας ν’ ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που μέσα από την προσωπική τους αναζήτηση και τη σκληρή εργασία επιτυγχάνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να δώσουν φτερά και στα δικά μας όνειρα. »

22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

«Ανεπανάληπτη εμπειρία να βιώσουν τα παιδιά στιγμές από την καθημερινή ζωή της Αρχαίας Ελλάδας και να το συνδέσουν με τη μουσική μας παράδοση.»

173ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΠΟΝΗ

«Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτόν τον υπέροχο, τόσο γοητευτικό κόσμο της μουσικής και των οργάνων που ζωντανέψατε με μοναδικό τρόπο μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας.»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

«Σήμερα ζήσαμε την ιστορία της μουσικής μέσα από τους ήχους. Είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και ευχαριστούμε που μας το προσφέρατε.»

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντί σας, γιατί μετατρέψατε τα " στείρα " λόγια μου για το μάθημα της " Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής " σε μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές μας»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

«Παράσταση πραγματικά εμπνευσμένη ! Με μεγάλη ευαισθησία και γνώση τόσο ως προς το αντικείμενο της παρουσίασης όσο και ως προς τις ιδιαιτερότητες του κοινού του. Σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε σθένος για την συνέχιση του έργου σας !»

72ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Μια φανταστική παρουσίαση. Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα. Συμμετείχαν ενεργά και σίγουρα αποκόμισαν πολλά για την αρχαία μουσική και τα όργανα. Συγχαρητήρια.»

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

«Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ! Κέντρισε την περιέργεια των παιδιών και τους έδωσε τα ερεθίσματα να ψάξουν λίγο παραπάνω για τις ρίζες τους.»

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

«Οι ήχοι της μουσικής σας έδωσαν ένταση στα συναισθήματά μας που τείνουν να γίνουν χλιαρά στην εποχή μας. Νιώσαμε ετοιμοπόλεμοι, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι και παιχνίδι. Να ‘στε καλά να ξυπνάτε τα ένστικτα σαν άλλος Πάνας!»

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

«Ο ήχος της Ελλάδας κι ο ήχος τις ψυχής μας έσμιξαν και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Σας ευχαριστούμε για τη μαγεία που μας χαρίσατε. Συγχαρητήρια!»

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

«Όλοι μας ενθουσιαστήκαμε και καθηλωθήκαμε με αυτή την παρουσίαση !!!! Πολλά – πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια !!!!»

2ο – 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

«Μας ταξιδέψατε πολύ μακριά …. στο χρόνο, στο λόγο, στη μουσική… Ευχαριστούμε πολύ.»

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

«Βρέθηκε η χρυσή τομή ! Χρυσή τομή ανάμεσα στη γνώση και την επαφή με τα παιδιά ! Ανάμεσα στο σήμερα και το χθες ! Σας Ευχαριστούμε!»

ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΑΛΗΣ

«Οι μουσικές χορδές της ψυχής ένιωσαν ιδιαίτερο ρυθμό από την παρουσίαση του εκπαιδευτικού σας προγράμματος. Τα παιδιά ένιωσαν τη μαγεία της αρχαιοελληνικής μουσικής. Συγχαρητήρια στους Παρουσιαστές.»

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

«Το σίγουρο είναι ένα. Δεν πρωτοτυπούμε λέγοντας σας συγχαρητήρια, αλλά το νιώθουμε. Σας ευχαριστούμε για το ταξίδι.»

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

«Πρώτη φορά είδα και άκουσα τόσα πολλά μουσικά όργανα – αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παρουσιαστές της εκδήλωσης…»

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ

«Μια ξεχωριστή παράσταση γεμάτη ευαισθησία και όμορφο καθαρό ελληνικό χρώμα. Άξια συγχαρητηρίων ! Πρέπει να γίνει απαραίτητο μάθημα σε όλα τα Ελληνικά σχολεία.»

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ

«Μαγέψατε τους μαθητές μας αλλά όχι μόνον αυτούς. Και εμείς, οι μεγάλοι, ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, θαυμάσαμε, ταξιδέψαμε, συγκινηθήκαμε. Ευχαριστούμε θερμότατα. Ευχόμαστε να συνεχίσετε το έργο σας για πολλά – πολλά δημιουργικά χρόνια».

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Εμφανίσεις του Λύραυλου

Επικοινωνείστε μαζί μας

 ΛύρΑυλος


ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ  © 2018