«Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα» – 12ος χρόνος

Σεπτέμβριος 14, 2014


Για 12η  χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «ΛύρΑυλου» έχουν σχεδιαστεί και έχουν επιτύχει να αποτελούν μια σύνθετη εμπειρία που  «ταξιδεύει» το κοινό (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς ) διαδραστικά και το «κατακτά» μέσα από τη δύναμη της μουσικής δημιουργίας και όχι μόνο της «πληροφορίας».

«Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα»

Η ανακατασκευή των αρχαίων οργάνων και η αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, βοηθούν άμεσα και δημιουργικά στην εμβάθυνση στον πολυεπίπεδο Ελληνικό Πολιτισμό, στην πιο ουσιαστική γνωριμία και κατανόησή του. Η μουσική άρρηκτα δεμένη με τη ζωή και την τέχνη στους αρχαίους χρόνους, μας βοηθά να πλησιάσουμε όχι μόνο την αισθητική αλλά και το σύνολο του τρόπου ζωής και σκέψης των αρχαίων Ελλήνων. Ο Λύραυλος έχει σχεδιάσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο να φέρει το κοινό και ειδικά τους νέους σε επαφή με την αρχαία μας μουσική, η οποία, δυστυχώς, δεν είναι τόσο γνωστή όσο θα έπρεπε.

Τα όργανα που παρουσιάζονται είναι απόλυτα λειτουργικά και έχουν κατασκευαστεί επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή προσέγγιση στα πρωτότυπα, τόσο στις διαστάσεις όσο και στο σχήμα και φυσικά στα υλικά κατασκευής. Της κατασκευής έχει προηγηθεί εντατική, συστηματική και συνδυαστική μελέτη πλήθους αρχαιολογικών πηγών.

Έμφαση δίνεται στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των παιδιών μέσα από έναν όχι μουσειακό αλλά μουσικό τρόπο προσέγγισης του θέματος.