Γνώμες ……

Δεκέμβριος 1, 2013


«Μοναδική, ανεπανάληπτη και με έντονο διδακτικό χαρακτήρα» χαρακτήρισαν τη συναυλία του μουσικού συνόλου «ΛύρΑυλος» τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι ομογενείς οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 2010

Εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ

 

 

O Mαγικός Λυρ…αυλός

……. Ωστόσο εκείνο που κυριολεκτικά μάγεψε το κοινό ήταν αυτό καθ’ εαυτό το μουσικό ταξίδι στην αρχαιότητα με οδηγό τον Παναγιώτη Στέφο. Με απλότητα και χιούμορ ο κ. Στέφος παρουσίαζε κάθε όργανο ξεχωριστά, ανέφερε βασικά στοιχεία για την ιστορία του και τη χρήση του σε μεγάλες καλλιτεχνικές γιορτές της εποχής.

Ήχοι που ξύπνησαν πρωτόγνωρα συναισθήματα ακόμη και στους μη μυημένους στο χώρο της μουσικής. «Χάδι» στη ψυχή ήταν τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν με φόρμιγγα, αυλό, λύρα. Μουσική που ακόμη και το άκουσμά της ζωντάνευε τη λυρική ποίηση που μας έχει κληροδοτηθεί από την αρχαιότητα αλλά και το λυρισμό που κρύβεται στα καθημερινά πράγματα, γύρω μας και μέσα μας.

Μια μουσική εκδήλωση που κατέλυσε τα όρια του χρόνου, γεφύρωσε το σήμερα με την αρχαιότητα. Σίγουρα ξεχωριστή ήταν η απόδοση ενός μελοποιημένου ποιήματος του Καβάφη με τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας. Η εκδήλωση έκλεισε με τους φυσικούς ήχους κοχυλιών.

Για όσους δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία. Μην τη χάσετε!