Ο Λύραυλος στην Νέα Υόρκη

Δεκέμβριος 26, 2011


Βραδιά αφιερωμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου στη Νέα Υόρκη!

Διακόσιοι αναγνώστες κάθε ηλικίας και προέλευσης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (27/11) στη Νέα Υόρκη, για μία ολονύχτια εκδήλωση, όπου “πρωταγωνίστρια” ήταν η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά…
Οι “αναγνώστες του Ομήρου” μετά από ένα χρόνο σημαντικών επιτυχιών ανά τον κόσμο, το περασμένο Σάββατο, από τις 7 το βράδυ έως τις 7 το επόμενο πρωί, συγκεντρώθηκαν στο μεγαλοπρεπές Kaufmann Concert Hall, όπου απέδωσαν αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου στα αγγλικά, ελληνικά, αρχαία ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, εβραϊκά και ρωσικά, ενώ η μετάφραση του Stanley Lombardo στα αγγλικά προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη. Το παρών έδωσαν απόμαχοι των πολέμων του Ιράκ και του Αφγανιστάν, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες από κάθε πεδίο, παιδιά και γονείς.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς, το φημισμένο συγκρότημα αρχαιοελληνικής μουσικής “ΛύρΑυλος”, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Στέφου, εντυπωσίασε το αμερικανικό κοινό με μελωδίες ανακατασκευασμένων οργάνων από την εποχή του Οδυσσέα.

Χαρακτηριστικές στιγμές της Οδύσσειας ερμηνεύτηκαν χορευτικά από την ομάδα σύγχρονου χορού “Choreo Theatro”, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνας Κωνσταντίνου Πούλου, συνοδευόμενα από το σλοβενικό συγκρότημα Silence. Τα έσοδα της εκδήλωσης, την οποία διηύθυνε ο Έλληνας ηθοποιός/παραγωγός Γιάννης Σιμωνίδης, υπό την οργανωτική επίβλεψη της Στεφανίας Ξυδιά, θα διατεθούν στα διεθνή προγράμματα των Αναγνωστών του Ομήρου.