Το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ανοίγει μετά από πολλά χρόνια, για μία μοναδική συναυλία αρχαίας Ελληνικής μουσικής!

Ιούνιος 24, 2015
afisa3

Το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, κλειστό εδώ και πολλά χρόνια, ανοίγει για μία μοναδική παράσταση, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, με μια ξεχωριστή Συναυλία από το μουσικό σχήμα ΛύρΑυλος και την Αντιγόνη Κατσούρη, η οποία διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής για τα Νάια της Δωδώνης (Αγώνες για τον Δία).
Antigoni22

lyravlos
Η λύρα του Απόλλωνα θα ξανακουστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης μετά από χιλιάδες χρόνια και με μια πανδαισία ήχων από 30 ακόμη αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα, το διεθνώς φημισμένο μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» και η αιθέρια φωνή της Αντιγόνης Κατσούρη θα ταξιδέψουν το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

 

Είναι ένα άκουσμα και παράλληλα ένα θέαμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός χιλιάδες χρόνια πριν.

lyravlos-8
Μία μουσική παράσταση που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες.
Σχήματα, ήχοι, εικόνες, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το οποίο κτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του (18.000 θέσεις), καθώς επίσης το Μαντείο είναι και το αρχαιότερο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο.