Ο ΛύρΑυλος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου διοργανώνει και προσφέρει δωρεάν σε 100 εκπαιδευτικούς επιμορφωτικό εργαστήριο την Τετάρτη 11/3/2015 με τίτλο «Ο ήχος της ανακύκλωσης» στο Πρότυπο ΠειραματικόΣχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μάρτιος 5, 2015


DSC_0486 - ddddddDSC_0503 - ccccDSC_0536Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, επιμορφωτικό εργαστήριο την Τετάρτη 11/3/2015 και ώρες 18.00 – 21.00 με τίτλο «Ο ήχος της ανακύκλωσης» στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αίθουσα εκδηλώσεων, Δελμούζου 1, κάθετος Αγίας Σοφίας, πάνω από Φιλίππου).

Το επιμορφωτικό εργαστήριο, εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου»  το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς ΛύρΑυλος προσφέρει δωρεάν στους εκπαιδευτικούς ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των παιδιών μέσω της μουσικής δημιουργίας. Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ηχητική των υλικών (ξύλο, δέρμα, μέταλλο, γυαλί, καλάμι, κόκαλο, πλαστικό, χαρτί κ.λπ.), σαράντα (40) αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή και αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί και προορίζονται για απορρίμματα, μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα, που δεν βγάζουν απλά ήχο αλλά παίζουν εξαίσια μουσική. Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση μέσω της μουσικής δημιουργίας, αλλά και να αποκαλύψουν την εφευρετικότητα και τη μουσικότητα που έτσι κι’ αλλιώς διαθέτουν.

Το επιμορφωτικό εργαστήριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Θα δοθεί προτεραιότητα: α) στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα τοπικά δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το ταξίδι των σκουπιδιών» της ΠΕ & ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, «Διαχείριση απορριμμάτων» της ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και «Ενημερώνομαι-Ανακυκλώνω» της ΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, β) σε εκπαιδευτικούς ΠΕ16 Μουσικής που συμμετέχουν σε προγράμματα Π.Ε., γ) στους λοιπούς ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Π.Ε..